Lite bilder från dagens bad. Denna hunden skulle kunna bada tills hon stupade, som att försöka få upp ett  barn ur vattnet en sommardag när glasskiosken är stängd. Hjärtat.
 
Picture
Spår! Va så längesedan vi spårade... Man ibland kan de bara bra med uppehåll tycker jag.
    Della imponerade iaf! Hade näringsupehåll på 2 ställen och hon tog dom klockrent. Gjorde 2  enkla spår med 2 uppehåll för att de va så länge sedan vi spårade, ville ge henne en ärlig chans att lyckas men ändå ge henne en liten utmaning, planen fungerade perfekt!
    Tips: De är bra att gå upp tidigt när man ska spåra. Kanske låter helt oväsentligt men när daggen ligger så ser man bra vart man gått. I och med de ser jag om hunden håller sig i spårkärnan eller inte. Vissa kanske tänker att hunden också ser spåret och går på de. Men jag tror inte att hunden ser de så tydligt  från sin låga ställning och dessutom använder hunden sin näsa.
    Detta gäller ju då IPO-spår som bygger på att hunden håller sig i kärnan under hela spårarbetet.

Dagen börjar bra!


 
Picture
Igår, stress stress stress. upp vid 4.30, sedan jobb jobb jobb till sent på kvällen. Men dom senare timmarna va jag på hundskolan. Va 1 agilitykurs och 2 valpkurser som jag va med på. Så kul! Alla är så taggade, så glada, så intresserade, hade många bra frågor(inte för att det finns några mindre bra frågor ;) ), och de blir så glada när de får hjälp och när saker och ting börjar falla på plats för dem själva och sedan för hunden. Blir så glad! Domdär kvällarna gör verkligen mina dagar. Hur sliten man än är så ger man alltid allt, för man vet att man får tillbaka så mycket. Dessutom är ju båda instruktörerna som jag brukar vara med helt fantastiska. Skulle inte rekommendera några andra kurser än deras. Fantastiska människor både när det gäller kunskap och personlighet. & Dom 2 egenskaperna är a och o för att man ska kunna jobba med detta. Ingen vill gå till någon som inte kan något, men oavsett hur mycket personen kan så måste den ha personligheten som krävs. Kurserna ska vara roliga för alla. Har nog aldrig gått från en kurs på hundskolan utan att få höra några goa skratt, det är oslagbart. Stämningen är alltid så bra! Älskar att vara där, end of story,
    Idag fick jag även hem mitt och vad jag tycker Dellas diplom för genomförd kurs på Marma hundtjänstskola.

Har även haft massa problem med bloggen, suttit här i... vill inte ens kolla på klockan! Så nu ser den ut som den gör, va inte riktigt meningen men sabbade kodmallen till den förra.. haha men tycker den blev helt ok nu så allt ont på nått gått!



 
Picture
Foto: Elin Höglund.
Gårdagen va helt galen. Dagen började vid 04.30 och slutade sjukt sent.
    Först va de hundträning och sedan jobb jobb jobb. Efter de blev de hem och fysa Della lite och sedan dirre till hundskolan med Della. Skrållan fick chilla idag.
   
Blev Agilitykurs och sedan valpteori. Valpkursen va heeelt galen. Va så galet mycket folk, alla stolar va upptagna och de kryllade verkligen av folk! Kul att så många väljer att gå kurs, nästan alla va nya på detta med hund och hade inte haft hund innan. Många hade frågor och verkade vara engagerade och intresserade. Riktigt kul! Dock måste jag erkänna att jag är ganska död idag som att jag kom hem sent, va inte i säng förrän 5 timmar innan jag skulle upp igen. Men men!
    Imorgon är de 2 valpkurser och en agilitykurs. Tagga gaalet.


 
Picture
Cyklat ca en mil med Della, har blivit lite standard på söndagarna känns de som. Hon börjar iaf få tbx kondisen nu. Men halvvägs så är de träning med Eva som gäller!
    Gick...sådär. Men man får tänka på de som gick bra! Hon har mycket finare position när hon går fot. Hon sätter sig mycket bättre i halterna, hon hittar position mycket snabbare och sätter sig oftast rätt direkt när nytt moment ska starta vilket hon haft svårt med då hon har lite bråttom med allt.
    Hon gjorde även ett klockrent ställande, skulle antagligen fått 10:á på de! Läggandet va också mycket bra! För att inte prata om tandvisningen som gick mycket bättre än sist. Så dom sakerna är jag riktigt nöjd med.
    Men veckans "extra" träning kommer bli:
Platsliggning, apporterig, och öva på att hon ska få ännu bättre position och inte tränga. Snart tävling, snart gäller de! Men jag hade antagligen vart 100 ggr mer nervös om jag inte hade fått träna med Eva, galet bra att hon ställer upp, galet bra, finns inga ord!
På tisdag är det även start för valpkursen på hundskolan. Kuuul!! Även om de betyder att jag ska gå upp senast 04.30 och jobba till 16.00. För att sedan ta med mig nån av hundarna och åka till hundskolan vid 18, 19 börjar kursen och är hemma vid tidigast 21. De blir full rulle på hög nivå! Men, de är kul ;)

Fyndade även 2 leksaker på IKEA. haha? 6 kr. Perfekt! Della blev iaf nöjd, men Skråll är lite coolare så hon gav mig fingret och sket i leksaken, inget nytt.. Så Dell fick båda och dumma Skråll fick skylla sig själv :D

Picture
Nya, snöret rök dirre.
Picture
Efter, dom höll! Helt otroligt, tror att dom kommer ha ett ganska långt liv. hehe
Picture
Busen
Picture
Undersökning. MVG av Dells, IG av skråll.
 
Picture
Jag kanske inte borde vara så petig? Kanske borde gå hem från träningsplanen och säga till mig själv "fan va snyggt pass vi gjorde idag" ? Jag har oftast så sjukt svårt för de!
    Idag, som många andra dagar, kom några och sa " vilken duktig hund du har. Va duktig hon är!". Men jag ser alla missar, alla småsaker som jag inte tycker är småsaker. Sådant som "vanligt folk" knappt ser. Men jag stör mig, ett liitet skevt sättande, ett liiite segt ställande och då kan jag inte gå ifrån en träningen och tycka att det gick bra, allt måste gå klockrent. Vilket är dumt. Måste lära mig att se allt bra och fokusera på de istället för att bara tänka på de dåliga. Om man lägger allt fokus på de dåliga och bara gräver ner sig i de tar motivationen slut efter ett tag, eller så blir man frustrerad osv.
     Så idag tränade vi lydnad som vanligt, lägger ju allt krut på de nu innan vi ska tävla. Hon satte sig fult efter inkallningen med sättande framför. Men hon gjorde ett klockrent ställande.u gång. Hon tuggade inte på apporten, och hon trängde inte så mycket som hon gjort innan. I vanliga fall skulle jag bara tänka på den förbannade inlallningen som inte ville gå idag. Men nu ska jag vara glad och stolt för att allt annat gick bra, hon hade kanske fått en 10:áapporteringen idag! Innan har hon bara tuggat gaalet... Så nya tag med inkallningen imorgon! Har dessutom fått mer energi åt att fundera över allt som jag kan göra lite bättre nu när jag tillåter mig själv att se allt som gått bra, även småsaker som jag inte tänkt på innan.
    Detta är ju bara en av många saker som jag måste förändra hos mig själv, men jag tror inte att jag är ensam.

 
Världens bästa lilla pomme. Hoppas vi kommer igång med träningen igen när vi hittat en bra dos på medicinen. Nu är de mer "sällskapshundslivet" hon lever... Men med havet varje helg med massa bus och egen utforskning av livet så har hon det nog ganska bra. Men de svider att veta att man har en så sjuk hund, EP, kass lever, kronisk tarminflammation, tracheal collapse... ja. Tur att hon knappt känner av de. Men jag drar mig för den dagen hennes lever inte pallar mer och hennes EP blir värre(nu är den väldigt lindrig), men de är då och nu är nu! Tar en dag i taget samtidigt som jag gör mig själv väl medveten om att de kan ta en månad eller ett år innan levern pajjar. Eller att andra sjuksommar tar över och hon inte lever de liv en hund ska.
    Hon är iaf min bästa hund, på sitt sätt. Hon kommer alltdi vara min nummer ett. Så mycket vilja i den lilla hunden, när de gäller både att göra matte vansinnig genom att dryga som ingen annan kan...och ge allt på träningar... Som de ska vara!

Helt omöjligt att ta bilder på henne, hon ser alltid helt mongo ut. Alltid öronen bakåt eller blundar?! Därför de inte kommer ut så många bilder på henne men jag ska försöka bli bättre ;)