Picture
En till "check" på listan! Eller två..
På lunchen igår gick jag och köpte ett back on track täcke till Della. Känns som att de kommer komma en ordentlig köldknäpp snart och då är de lika bra att vara förberedd. Och nej, jag ska inte ha täcket för att jag tänker påstå ett min ganska välpälsade schäfer fryser. Jag ska ha de för att förebygga skador inför vinterns träningar. Back on track är iaf enligt mig marknadens bästa täcke för min hund, de sitter bra, har en extremt bra funktion osv. Har aldrig hört någon som ogillar back on track när det gäller funktionen. Så man får kosta på sig!
    För att tag sedan köpte jag även nya matskålar till Della så lägger upp en bild, så galet snygga tycker jag! Skulle aldrig ha ett par riktigt fula matskålar haha. Men de är bara jag. Allt till hunden måste liksom se bra ut ;)
    Imorgon bär de förövrigt av till Kolmården med klassen. Ska bli kul! Får tacka min roomie för att hon tar hand dom min hund under dagen, åker nämligen 05.00 och kommer hem vid 21... lång dag!
  
PM:et till Lydnadstävlingen har kommit, de närmar sig och Della gick as dåligt idag. Ställa in... Inte ställa in... Ställa in... Inte ställa in...GAH! "Ta de som en träning" Lätt för en tävlingsidiot. hehe.


 
Picture
Dellas första "skoldag"? Nah, men de blev träning i stallet både på lunchrasten och lite efter skolan. Efter hunken, (hundkunskap B). Läser kursen som individuellt val. Just nu ska vi ha kurser för ettorna på skolan. De är bl.a. Skydd, uppletande, viltspår, freestyle m.m. Jag och en annan i gruppen har agilityn. Ska bli kul men va såå längesedan jag körde själv så är lite ringrostig så att säga. Men men!
    Kursen dressyr & eftersök B har också börjat. Verkar bli en sjukt bra kurs! Vi ska börja med att träna spår och sök. Givetvis blir vi en grupp som kör IPO-spår! Vem säger nej till att få träna på skoltid? Dessutom åka ut till andra marker och ha med lärare som kan stötta och tipsa? Och inte minst ett gött IPO-gäng? Jag klagar inte!
Lite andra saker som händer på skolan framöver:

2012 - 09 - 13 Kolmården, inriktat på varg och hunddjur.
2012 - 09 - 15 Greyhound Park. 
2012 - 09 - 26 Föreläsning av Ingrid Tapper.
2012 - 09 - 27 Praktisk hundträning för Ingrid Tapper.
2012 - 09 - 29 Skolan har jubileum: föreläsningar av Anita Axelsson och Ingrid Tapper. Olika instruktörer kommer även finnas på plats så man får träna för dem. Företag kommer ha montrar och sälja hundprylar och andra hundsaker.
(Kopierade schemat från elin ^^puss!)
Så, jag klagar inte över att gå på hundsportsgymnasie när det ser ut såhär. Meen...Då jag jag inte nämnt alla inlämningar osv i "vanliga" ämnen... Men erkänner att alla andra ämnen känns lättare när man har roligare lektioner att se fram emot!



 
Picture
Nu är hundträningen igång på riktigt!
    Gick till stallet och körde lydnad med Sandra och hennes 2 stjärnor. Della skötte sig så fint på platsliggningen! Skönt. I stort sätt gick hela träningen okej, men inte vår bästa. Men men, jag är fortfarande lite sjuk och ganska trött i både huvudet och koppen så ja. Tror (vet) att de va mitt fel och inte Dellas.
    Dock tabbade sig Della sig på A-hindret. Nu snackar vi IPO och inte agilityhindret. I IPO så är A-hundret mer som... En vägg, typ. Istället för att hoppa ner från andra pinnen eller så så hoppade hon ner från toppen... Inte okej! Hon kunde brötit bena där. Testade kanske 3 gånger och försökte "leda" henne lite men hennes teknik va verkligen "flyg över hela hindret". Så ska be en lärare om hjälp för jag känner inte för att ha en skadad hund, smäller i ganska fint när hon landar och hon vägen ändå 30 kg så vill inte belasta henne så extremt, vilket de känns som att jag gör. Kanske bara är jag som känner så men men. Hennes landningsteknik är dessutom inte att skryta med, hon landar liksom skevt i en klump och inte lätt och utdraget? Kanske låter flummigt. Men tror inte att hon kommer göra så när hon har en apport men väntar lite med momentet tills jag vet hur jag ska göra. Hon ska ju till apporten först och med en förväntan bakom hindret kommer hon vara ännu mer oförsiktig. Dilemma.
"Mannen" bakom min kamera är Sandra Norén;)
Klicka på bilderna för full storlek

Picture
Återgång efter ställande.u gång (Foto taget av Mathilda Fisk)
Picture
Framåtsändande
Picture
Sandra Norén. Som liten är bilden lite knasig, går inte att fixa, blir bättre om man klickar upp den!
 
Picture
Hemma, hemma i Forshaga. Känns konstigt, känns inte som att jag flyttade hemifrån för 2 år sedan. De har hänt så sjukt mycket under dessa 2 åren. Varje år har blivit ett nytt kapitel. Men känns inte som att något av de som hänt har hänt, känns som att jag alltid haft Della här, känns som att jag alltid varit på samma "nivå", och allt annat som känns helt oförändrat men egentligen är inget som de va när man blev akademiare och allt va de innebär.
    Är skönt att vara tillbaka, men ändå inte. Man kan beskriva Forshaga som himlens helvete. De är många gånger jag varit på väg att packa ihop och dra, bara lämna allt, ge upp allt som har med hund och Forshaga att göra. Men samtidigt har jag alltid älskat stället. De är nog någon form av hatkärlek,  de tar emot ett veta att allt snart är slut. De är liksom bara här som folk knackar på dörren och vill ut och träna hund, de är bara här som man kan gå timme efter timme och bara vara hundmänniska. Finns tusen andra saker som gör stället till de de är, men de är bara sånt en akademiare förstår.
    Har iaf invigt året med hundträning x3 idag. På kvällen blev vi ett schäfergäng som genomförde en mer oseriös lydnadsträning, men sådant behövs ibland!

Anmälde mig förövrigt till en lydnadstävling den 22 sep. Så snart blir de lydnadsdebut! Nervigt? Ja.