Igår- Skjutbanan. Nervös som tusan inför uppskjutningen nästa torsda! Uppskjutningen krockar förövrigt med hunddagen.. Fuck it säger ja bara! Skulle åkt iväg med några och duktiga läraren Anna som håller på mycket med IPO. Planen va att vi skulle spåra, hade verkligen vart guld värt om hon kunde kolla på Della och ge lite tipps. Ska höra med lärarna om vi kan fixa de på nått sätt så jag är på skolan vid 13 igen då vi ska åka till skjutbanan i Kil.
    Spårade med Della idag. Gick bra! Körde ett lätt och ett medelsvårt spår, om man ser de från hennes håll då såklart. Imorgon kör vi igen! Då blir de ett medelsvårt och ett svårt spår för att se om vi kan gå fram lite mer i träningen, man vill ju inte fastna på de "lätta" spåren för länge. Sedan är de en annan sak om man måste backa lite någon gång.
    Förövrigt så har treorna sin bal idag, riktigt fina när de kom ut från skolan! Gick och kollade på dem innan jag la mig för att i sängen med feber och skit. Hoppas på ett de ger sig.
     Imorgon ska Skrållan till vet. igen. Denna gången för att hon tappat massa päls i nacken, som en enkrona. De behöver inte vara någon fara men mamma tog med henne när hon fixade ormgift inför vår semester så en vet. kollade på de lite snabbt och hon sa att de kan vara ringorm vilket kan smitta människor och de är inte så bra. Så imorgon ska de ta en odling på de.
Nu- Mysa med schäferflickan som är världens myspropp idag, hon brukar bli lite extra mammig och på myshumör när jag har feber.


Picture
Bärhjälp till stallet. Synd bara att hon höll den så hårt och fint så den fick hål..
Picture
Bebisar i skolan! Efter skjutningen så fick jag ta en snabbtitt på dessa små bebisar som de ska sätta ut där skolan jagar. Dom sitter på ett riktigt lugnt ställe och har värmelampor osv så dom har de riktigt bra, hoppas bara många klarar sig när dom ska ut.
Picture
En i klassens hund, Maja. Duktig hund som hjälpte till att bära inför kvällens lek med klassen.
Picture
Glad tjej fick en h promenad idag, första gången på mer än 1,5 månad då hon har/håller på att repa sig efter en sträckning som inte vill ge sig. Om en v får hon bara lös en stund och leka med bollar, vi räknar ner! Hon har sin vet. på djursjukhuset i Karlstad och både vet. och hon vi la upp "rehab" planen me har vart riktigt hjälpsamma. Utan deras tipps och råd hade jag antagligen kört igång alldeles för snabbt.
 
Picture
Della: MH & gk L-test för väktarhund. Älskar dej mitt BästaBus.
Kursen Hundens Mentalitet är klar! Vi har läst om MH(kan göras på alla raser, är en beskrivning), korning / MT(Kan bara göras på bruksraser, hunden blir gk eller inte gk, i korningen ingår även en vet. del och en exteriör del), olika prov för jakt och vallhundar och L-test(lämplighetstest för polis och väktarhundar). Vi fick vara med och testa några hundar från klassen och figga på MH. På korning så hade vi även en eftermiddag med praktiskt där vi bl.a. fick testa släden. När vi hade L-test så åkte vi till polisen och fick testa en hund samt hade en lektion där några poliser föreläste. Sedan hade vi prov på varje test.
     Vi har diskuterat mycket och om hur man kan göra testen bättre, vilka egenskaper man bedömer, hur man bedömer, vad som är arv och vad som är miljö m.m.
Som sista arbete gjorde vi ett eget MH (Vissa gjorde MT men i min grupp gjorde vi mer en beskrivning då hundarna inte blir godkända/inte godkända alltså gjorde vi mh, va lite luddigt förut tydligen enligt lilla Elin så hoppas ni fattar nu ;) ) för sällskapshundar, allt är klart och kursen är klar. Gött!

 
_Provade kyltäckerna på Della och Vilda idag, Dellas va lite stor fram men fixade så de blev bättre sedan.
     Spårade givetvis på morgonen och Della imponerade mig riktigt idag när hon fick ett ganska svårt spår och tog de fint! De behövde hon för hon impa inte så mkt på mig när hon fick för sig att dryga sönder när vi va ute. Alla har la sina dagar...Men helvete va förbannad man blir... Skulle haft en köttbulle mä...
    Nu ligger hon inne med kylvästen som en fint över sig som att solen står på mot mitt rum så vi håller på att avlida... Eller iaf jag, Della ser ut att ha den ganska gött faktiskt.
Picture
Fröken grå har kollen på Vilden
Picture
HÄR ville Della bada, eller inte bara ville, hon hade ganska mkt bestämt sig för att hon skulle göra de också. Men fuck no sa jag till de, uh..
 

En helt vanlig kväll i Värmland.

Picture
Tur att vissa kan rosa sig själva
Picture
Klarälvan, Dellan fick lite ryck som att hon mer än gärna ville bada... badgalnare hund finns inte.
 
Picture
Hjärta
_Effektiv dag! Upp satans tidigt för att lägga spår. Även om hon slängde sig fram de första metrarna i ett av spåren så spårade hon bra! Gutt. Sedan va de en dag i Karlstad med miljöträning, hundshopping, lunch och chilla. Vi lyckades med ett ta bussen åt fel håll.. x2. Hur lyckas man? Jo, man tar en Göteborgare + en Norrlänning + en wheaten terrier + en schäfer - en pomeranian så får man de resultatet... jisses.. Vi fick iaf köpt var sitt kyltäcke till hundarna och ja köpte en reflexväst, allt är givetvis av märket hurtta! Ska de va så ska de va! Vi är nog lite av märkesidioter. Man får ju alltid lite ångest och stör sig om man köper de billiga sakerna som inte är av ett känt märke.. Man vill ju ha bra och snygga saker! Vilket jag oftast tycker att de mindre kända märkena inte har.
    Skulle kunna skriva en roman om varför jag tycker att kyltäcke kan vara bra osv men de orkar jag inte hehe,..
    Köpte även en reflexväst till Della. Älskar huttras i den modellen jag har! Den är precis lagom stor på kroppen och sitter bra på hunden. Kunde köpt ett nästan lika dant men billigare? jo men de billigare har ofta sämre reflex och jag vet att huttras saker är bra och håller länge så de är värt att lägga mer pengar på de. Dessutom ska de va hurtta! ^^ hehe.. Så nu, x antal 100 lappar fattigare ska ja skriva på MH arbetet. Sedan blir de spåra lite igen, de är ju helg!

 
Picture
Värmland, Forshaga, Solen över sisu. Love it.
_Gaahhh! De går ju inte att vara ute på dagarna, både jag och hunden får värmeslag och blir sjukt trötta. Så vi powernapa några timmar efter skolan innan vi gick ut och spårade vid 9-10 tiden på kvällen. Skönt att de började regna lite också, behövde nog både jag och hunden som att de va ganska kvavt ute. Spåren(2st) gick förövrigt bra! Va ett lättare spår och ett lite svårare, nu ska vi utvärdera och ställa klockan på tidigt för att hinna spåra innan de e så sjukt varmt. Dagens lärdom: ställ bort vattenskålen när ni tränar inne, de finns stor risk att hunden kliver på den så de blir en pool inne...Dock uppskattas detta av fröken grå.

HUMEN

5/24/2012

1 Comment

 
Picture
Va bara tvungen att sno denna "snygga" bild från Elin. Den är tagen precis innan vi ska göra vårt "lyckade" MH test.
Slapp dag, behövligt efter gårdagens mösspåtagning för treorna.
    Hade bara HUMEN på eftermiddagen, hundens mentalitet. Varmt som sate va de och alla typ smälte bort. Men duktiga som vi är skrev vi klart rapporten av vårt MH som vi gjort själva. Gött att ha de gjort så nu är de bara en sjukt bra diskussion som ska skrivas och sedan är kursen slut! Så sjukt stressigt att alla kurser tar slut nu.. Jägarexamen, hundens mentalitet, djursjukvård, biologi, arbetsmiljö och säkerhet... Allt ska vara klart! Galet. Men efter sommaren ska ja läsa avel, dressyr och eftersök B och förhoppningsvis läsa utökat med C och sedan ska ja läsa hundkunskap B. Lite hundkurser är de iaf kvar! Men de är nog både på gott och ont. Valde inte hundkunskap A av olika anledningar men bla för att man pressar sig så jävla hårt i hundämnena. De är verkligen sjukt hur dåligt man kan må inför ett prov i hund. Vi skulle skriva ett prov/uppsatts om inlärningsmetoder och inlärningsprinciper. Fy fan för den lektionen säger ja bara, trodde ja skulle lägga en pizza när ja skulle lämna in skiten, som visade sig vara ett mvg men man blir så sjukt nervig och får ju sjukt mkt ångest! Man borde fan gå hon psykolog för dä... nästan...
Nu- Kvalitetstid med Della.

 
Picture
_Som att det är svin varmt så ville jag inte spåra i solen som att sommaren just börjat och Della har inte riktigt vant sig vid värmen än. Tur för oss att jag hittade en "äng" precis bredvid massa skog så de är skugga över nästan hela "ängen"! Perfekt.
    Älskar att vara ledig från skolan! Massa kvalitetstid med hunden, även om jag ändå måste till skolan en stund sedan för att skriva klart ett arbete...

 
Picture
_En spårruta och en triangel med lite svårare spår än vanligt i kvällssolen. med lätt menar jag inte lika tätt med näring. De kändes riktigt bra idag! Tror att polletten börjar falla på plats. Imorgon är jag ledig nästan hela dagen så hade varit givet att vara ute i skogen de första svala timmarna på morgonen och spåra på kvällen och gå till skjutbanan meeen istället ska vi ta våran 30 min promenad och sedan spåra på morgonen. Sakta men säkert kommer vi upp på banan igen! Tänk att en sträckning kan ta sån tid att läka och sedan så mkt tid för återhämtning. Värm era hundar ordentligt! Så många som slarvar med det och de är mycket lättare att hunden sträcker sig då. Men glöm inte att "gå ner" hunden efteråt. Ja är noga med det och kommer alltid vara. För hundens skull!
Nu- sammanfatta dagens spår och se vad planen är för morgondagens spår, kommer förmodligen bli ett lite lättare spår då jag vill att hon ska lyckas imorgon eftersom hon lyckades så bra idag med de svårare spåret. Sedan kanske hon får ett spår som är lika som de idag beroende på hur de känns i första? Planering & tankar, sedan kan jag få en riktigt bra träning imorgon. Undra hur många sidor dagens träning blir och om jag kommer på något smart.  Spännande!

 
Picture
ph; Jeanette Dahlström
_I och med att studenten närmar sig med stormsteg för årets treor så kan man inte komma undan snacket om hur mycket folk utvecklats. Men jag tänker på min hund, jisses. Skrållan gick här i 2 år och under den tiden gick vi igenom sjukt mycket, både när de gäller träning, stallet och allt man kan tänka sig. Under alla motgångar så har inte bara jag, utan hon har utvecklats så extremt mycket och vuxit i sig själv så mycket så jag kan nästan inte förstå att det är möjligt. Jag är så sjukt stolt över henne. Så sjukt. Lägger man ihop hela hennes utveckling som individ så får man en hundsportare som sitter med sin andra hund i knät och storbölar. Vilket antagligen är en ganska vanlig ekvation. Samtidigt som jag är så sjukt stolt och över henne så sitter Della och glor med sina knasögon och fattar inte riktigt varför tårarna rinner, men bortanför de så ser jag mig själv om ett år, med 2 hundar som utvecklats så mycket i sig själva att man egentligen inte tror att de är möjligt. För jag vet att Della kommer växa i sig själv, frågan är om hon kommer slå skrållans rekord?
Fan va stolt jag är. BästaSkråll