Äntligen, den nya haken och ringen har kommit! Beställde den från distansritt.nu. Ska vara guten mässing så jag hoppas att de är de också så färgen inte går bort som de gjorde på den gamla haken och ringen. Men... Haken va mindre än vad jag trodde. Trodde att den skulle vara i samma storlek som den i silver, hade tom mätt men de blev fel ändå? Fuck. Meen tror inte att den som är mindre är för liten, hon lär ju knappast dra av den? Hoppas jag...Men de märks! Va för övrigt ett he******e att fläta ihop kopplet igen, fick inte ens ihop den som den ska vara, dedär är nog inte min starka sida!
Har precis spårat, i årets värsta spöregn(?!!). Viktigt med olika väder och miöjöombyten, glöm inte de!;)
 
En veckas jobb avklarat. Fick sovmorgon till 05.00 idag...Skönt! Är verkligen jobbigt att gå upp vis 04 varje dag, men de är klart värt de! Hundarna måste ha sitt, speciellt Della som har så mycket energi. Vi brukar spåra, träna, gå, springa eller busa på ängarna m.m. båda innan och efter jobbet givetvis. Lite beroende på ork och vad vi gjort dagen innan osv. Har blivit mest spår och lydnad när jag kommer hem, på morgonen har de varit mer fysisk träning i de höga gräset och "tänka" övningar då jag inte har tillräckligt med fokus själv på morgonen. Man tränar ju inte när man själv inte har skallen med sig, de kan bli så fel och då blir man bara förbannad och de går ofta ut över träningen på ett negativt sätt.
För övrigt så är Skrållan kass igen, hennes tarmar blöder igen även fast hon är under medicinering. Så nu ska hon gå på antibiotila och lortison för att sedan äta kortison livet ut. Vilket inte är bra för hennes dåliga lever, så vi får se hur de blir. Så länge hon är glad och mår bra så är jag glad, hon är ju inte allmänpåvetkad alls och är nästan helt som hon brukar. Hon är bara i lite dålig fyisk form pga all vila hon behövt.
 
Läste på min lilla polares blogg och stötte på hennes hunds diplom och insåg att jag inte lagt upp Skrållans! Skandal haha. På diplomet står de "för genomförd allmänlydnadskurs och gk passkontroll", men så va de kanske inte riiiltigt? Vi fick en lång lista med saker att träna på för att sedan göra ett prov. Vissa saker kunde hundarna redan men andra saker fick man öva mycket på. De kunde tex vara platsliggning, inkalning med störning, vara tyst i stall eller släp och massa mer! Kul va de men vi fick slita som 2 galningar för att få till platsen, men hon klarade de kanon! Hela testet klarade hon även galant och skulle vilja säga att diplomet mer står för att hon har gjort ett gk allmänlydnadprov! Inget att skryta med direkt men de är en kul grej tycker jag:)
Ska även tillväga att de va de första vi gjorde när vi började på skolan! snart 2 år sedan men vi fick diplomen vid denna avslutningen.
 
Picture
ny Y-sele från... hurtta givetvis & givetvis svart.
Första dagen på jobbet. Upp 04.00 för att gå ut med hundarna, träna med Della och låta henne springa av sig i de höga gräset. Hon blev... lite trött iaf... Men tror nog att hon blev ganska nöjd av de för när jag öppnade dörren och kom hem va hon helt nyvaken, gött! Allt hemma va helt orört, och de hade de inte varit om hon haft väääldigt tråkigt haha. Duktiga hund!
    Nu blir de upp 04.00 hela veckan, sedan har jag ledigt en vecka för att kunna åka till marma men sedan blir de jobb hela sommaren. Kommer vara lyxigt att gå i skolan sedan känns de som... men de är iaf gött att få ihop pengar till hundarna så jag har en liten kassa att ta av när hösten och de fattiga studentlivet tar över, foder, träningssaker, försäkring, veterinär osv... de kostar en del.
    Ligger redan back som att jag köpte buren men Dells behövde en sele nu, är så bra att ha i tex stan, när man cyklar osv. Så blir att betala snällaste mamma när jag får min lön, så mycket goare att köpa egna saker till hunden och inte bara få allt!

 
Bloggar från mobilen (y)
Firade midsommar med mamma och lite annat folk ute vid havet. Tränat hund, chillat och bara haft de allmänt gött. Börjat på framåtsändande med Della, de går framåt så att säga...! Idag har de vart mer lydnadsträning och innan kvällens grillning blir de nog ett spår eller/och träna på apporteringen. En midsommar för en hundsportare helt enkelt!
 
Har tränat massa med Della de senaste, men med logisk ökning. Man kan nästan säga att de är första tiden vi har kunnat träna på riktigt.
Först hade hon åkt på någon magskit och gick på antibiotika= vila. Sedan blev de Fosrshaga och där blev hon kass igen men pga stress= vila, ingen träning med leksaker osv. Sedan kunde vi träna några dagar men sedan sträckte hon sig illa. Veckorna bara sprang iväg. Först vila, sedan va hon bra och vi kom igång med promenader. Sedan blev hon halt på andra benet! Antagligen pga felbelastning. Då blev de smärtstillande och vila i några till veckor. Sedan hade vi kontakt med en på djursjukhuset som la upp en plan för oss för att hältan inte skulle komma tillbaka. Veckorna gick och de va bara promenader som gällde... Men NU kan vi träna på riktigt, men jag är mycket noga med att värma henne innan och gå ner henne efteråt för att inte riskera något.
    Vi tränar mest lydnad (spårat har hon gjort hela tiden). Just nu handlar det mycket om att jag ska lära mig hur hon fungerar i träning med bollar osv. Vi övar tex mycket på att gå fot från och emot leksak utan att hon får ta den fören jag säger till. Detta är bra för att jag ska lära mig när hon är på g att sticka och jag lär mig även hur jag på bästa sätt får kontroll över henne. Förövrigt så leker vi mycket och försöker bara ha kul, i de ingår även "loss". Vi övar mycket på de. Hon är duktig men de är för att jag ska lära mig hur jag ska bete mig. Utöver de så tränar vi på de flesta moment, framåtsändande ska vi börja med nästa v.
Efter all vila så är hon även, tyvärr(!!), skrikig. De värsta jag vet..men de är inte så konstigt, näsan 2(?) månader av vila(bara för sträckningen!!) Märker tydligt att de är därför, för hon blir mindre och mindre skrikig hela tiden då hon får träna ofta och regelbundet, givetvis får hon aldrig vinst på att skrika.
Idag gjorde han iaf en riktigt fin apportering! Snabbt ut, snabbt in, inget tugg och höll hårt och fint. Duktig! Men vi har massa jobb kvar!
Picture
Nu är hon mycket duktigare på att komma in med dutten <3
 
Picture
Äntligen, en bur. Mindre äntligen, ligger ännu mer back. Jaja... Della behöver verkligen en bur hemma och hemhemma(Forshaga & Götet).
    Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle ha en L eller en XL bur... Köpte XL. Den får inte plats i en normalstor bil men den som va L skulle hon inte kunna stå i och hon skulle inte kunna lägga sig utan att vara tvungen att vara "ihoprullad". Hade jag velat ha den i bilen och de va huvudmålet med buren så hade jag köpt den mindre då de är mindre skaderisk vid olycka och hunden ligger inte i den dagligen, iaf inte länge. Men nu ville jag ha en bur som va bekväm och så att säga ergonomisk, om man kan säga så, just för att hon antagligen kommer ligga i den mycket. Behöver jag dessutom kanske stänga in henne en längre stund så har jag lite bättre samvete om buren är så stor att hon iaf kan resa sig och ligga på mer än ett sätt som ni förstår hur jag tänker.
    Fick även ett par Lundhags av världens bästa mamma. Hade beställt hem dem och skulle betala själv men surprise! Gött! För man kan ju inte träna hund i vad som helst, fjällräven eller lundhags ska de va? Dyrt och bra...
    Idag, igår och alla andra dagar sen vi kom hem så har jag såklart tränat med Della. Skrållan har bytt medicin så hon får bara promenader så vi kan utesluta godis, stress osv om hon blir kass i magen. För övrigt så är de medicin för smågrisar(?!?!??!) De är en antibiotika som är i pulverform, hon ska få 1/8 kryddmått. Lycka till att mäta upp de. Mamma, HJÄLP.
    Letar dessutom efter en ny pistolhake och en ny ring till kopplet. Dom ja har nu är helt silvriga men de va mässingfärgade från början. De måste vara mässing, annat går inte för sig!
   

Picture
Della, alltid vid min sida eller vadå. Jo tack, som ett barn som inte släpper sitt pärons ben...

Hem.

6/16/2012

0 Comments

 
I torsdags blev de hemresa. 80 mil med 30 kg schäfer i knät stora delar av resan... Va gör man inte när hunden vill mysa lite. Vi stannade iaf i Forshaga och packade in allt ja ska ha hemhem för sommaren. Gick till stallet också så hundarna fick springa av sig efter många timmar i bilen. Väl hemma i Göteborg slocknade alla direkt efter en go vecka i Härjedalen. Rekommenderar verkligen semester där i Funäsdalen, sjukt fina vandringsleder och lätt att ta med hund, både stora och små! Vad ska man tänka på då? Eller iaf de jag tänker på. Ormgift är alltid med, lika så första hjälpen som är bra att ha om hunden tex river upp tassen osv. Sedan brukar jag ha reflexväst på Della som hon lätt flyter in i naturen så skulle hon på nätt sätt springa iväg är de omöjligt att se henne. Har dock aldrig Della lös på ställen som jag verkligen inte känner till alls och där jag vet att de finns väldigt mycket kul vilt att springa efter, blir tillräckligt avskräckt av lappar om bortsprungna hundar. Har hellre lina på henne så kan hon gå som hon vill ändå så får hon vara lös där jag känner mig trygg med det. Kollar även upp närmaste vet. och tel dit om de skulle hända något akut.
Här kommer lite bilder, klocka på dom så blir dom större (:
Picture
Lite bökigt med lina ibland... Men de va de värt!
Picture
snyggare dagar har hon ju haft.
Picture
Paus i stallet på väg hem.
Picture
Man får bju på sig sj lite.
Picture
Hjärtat.
Picture
Trötter.
 
Picture
Två riktigt härliga dagar. Är så sjukt fint här och blir så sjukt less för att jag inte har någon bra kamera! Men men...Tagit några med mobilen iaf så lägger ut några från gårdagen och dagen.
    Idag blev de en ganska saftig utsikt 1 060 m ö h vilket är en av Sveriges högsta trädgränser. Va en ganska tuff stigning både för oss och hundarna, men Della klagade inte! Smältvattnet rann ner ganska duktigt på de fästa ställena så hon badade i prinsip upp, snacka om överlycklig hund! Sedan tog hon sig tid att stanna för att gräva och leka lite där hon tyckte att det va mest lera, jag behöver nog inte ens nämna hur hon såg ut... Skråll däremot hatar vatten så hon va ren och fin!
    Pga att de va så sjukt mycket stora stenar osv så bar vi henne upp den sista biten, men hon kämpade på riktigt duktigt och såg ut att ha kul! Vägen ner va...en upplevelse i sig. Skulle vilja haft Della lös men okända marker och lappar om försvunna hundar gjorde att jag fick lite rysningar så blev de koppel och lina för henne, i och med det så gled/trilla jag ner hela vägen då hon va tvungen att ta sats då och då för att ta sig över hinder... Jag är numera sönderslagen.
    När vi kom hem blev de 2 spår för Della, första gick skit och de andra tog hon kanon!
Nu- massage för Della efter den påfrestande vandringen och sedan film, sedan bingen för en till tur imorgon!
   


Picture
Matte, du måste skoja med mig? FEST!
Picture
okej nu är vi uppe, nu somnar jag.
 
Äntligen sommarlov, i en vecka.. Sedan blir de jobb 07-16 varje dag och sedan hundträning. Marma en vecka också såklart! Men nu är vi i Härjedalen, närmare bestämt i Funäsdalen. Givetvis blir de kaos som alltid när vi äntligen ska få ha semester. Så de började med att Dells blev kass i magen igen efter att ha vart bra i veckan då hon va lite kass förra veckan. Som alltid är de mkt trevligt att ha hund så de hon fick i sig på kvällen bara rann igenom och började bli lite blod i så vi kände att vi va tvungna att få ordning på de snabbt. Ringde blåstjärna i götet, dom tyckte att vi skulle komma in även om jag sa att vi är mitt ute i skogen i Härjedalen så de finns ingen möjlighet. Sedan sa hon att vi skulle ge henne ris och blallalal som vi redan gjort men de funkade inte allt bara gick igenom. Så ja blev riktigt förbannad på den veten. som att hon va helt jävla orealistisk, har aldrig gillat blåstjärna. Då ringde vi en vet. som finns ca 1,5 h härifrån, hon tyckte som vi- att vi skulle ge henne flagyl som är antibiotika. Tur att vi hade med flagylen till Skrållan som ska gå på de ev. en annan medicin livet ut. Men nu får Dells ris och fisk(och flagyl) och verkar må bättre i magen. Allmäntillståndet har de aldrig vart nått knas mä
    Innan vi satte oss och åkte de 50milen hit så städade jag ur Dellas stallbox och lät henne springa lös på stallplanen. Snacka om lycklig hund när hon inte fått vara lös på 1,5 månad för den förbannade sträckningen!
    Jag lämnade även Forshaga för "sommarlov" för sista gången vilket känns konstigt, näsa gång jag åker iväg för sommaren då kommer jag aldrig tillbaka, jag kommer iaf inte tillbaka till Forshaga som mitt hem.
    Men då är då och nu är nu! Nu- Semester och hundmys i Funäsdalen!

   
Picture
Stallet
Picture
ormgift till hundarna som alltid är med tsm med första hjälpen när vi är ute i skogen.
Picture
Dagens.

Picture
På g till Härjedalen! Båda hundarna va superduktiga hela resan på 50 mil.

Picture
Första stoppet i byn, hundarna ser nys och kul samer överallt..hehe...
Picture
Dagens.