Picture
Nya numret av brukshunden! Kul att vara med i tidningen med sin hund, än en gång. Mindre kul att man ser ut som ja vet inte vad, men men!
    Va med i hundsport(?) med Skrållan förra skolåret tillsammans med klassen, så nu har båda mina hundar fått visa upp sig lite haha.
    Saknar marma iaf, hoppas verkligen att jag får åka dit igen!



 
Picture
Hundträning med Eva igen. Väldigt bra! Tggar redan träning tsm nästa helg igen!.
     Della va lite ofokuserad, antagligen pga löptik och kanske en lite dålig dag på de? Men förutom de så är jag nöjd, eller iaf inte missnöjd! Om man lägger ihop allt så skulle vi fått 3:dje pris i lk 1. Inte så bra men hon kuggade platsen och blev ju avdrag pga att hon inte va 100% "med" under vissa moment, dessutom gav jag omedvetet fetaste dk't på läggandet, igen -.- . Men har vi en bra dag så tar vi ett 1:a pris, de vet jag! Och de ska vi göra... Det är målet. Men jag är nöjd om vi får ett 3:dje då vi aldrig tävlat och jag kommer vara sjukt nervi. Men vi tar det som de kommer!
    Vi har även cyklat ca 1 mil, alltid bra att bättra på kondisen lite. Har förövrigt tänkt att göra ett UHP på Della nästa vår.       
     Sedan va de övningskörning och en sväng till stan för min del. Efter de va det bus med hunden och knäppa lite bilder. Go helg blev de iaf men den gick alldeles för fort som alltid. Imorgon ställer vi klockan på typ mitt i natten för att jobba. Inte så pepp, behöver en paus från både jobbet och Götet. Eller så är det bara några dagar med massa hundträning med hundfolk som behövs? Så är de nog.
   
Pussade lite på Evas bebisar också, sjukt söta och härliga! Riktiga energibomber ;)
Klicka på bilderna för full storlek! Dom blir hyfsat kassa när dom är små(:
Joylight´s Greatest Love of All & Joylight´s One Moment In Time

 
Köpte ju nytt foder och hade ju lite foder "diskussion" här för ett tag sedan. Så tänkte bara tala om vilket foder de blev.
    Kör fortfarande på Pro Plan, tycker att de är bra och har nästan bara hört bra om de fodret. Skulle t.ex. aldrig ge min hund RC och riskera allergier och all skit som faktiskt många får av fodret, men de finns ju såklart hundar som går bra på de fodret men när de finns andra foder som jag vet att hunden har funkat på innan så tar ja de (hon har gått på athletic ett tag förut hos sin förra ägare).
    Nu gå hon på athletic 30% och sensitive 70%. Än så länge fungerar de bra tycker jag. Tränar vi mycket en dag, fysiskt då, så får hon 50% av båda. Köpte fodret för kanske...4 dagar sedan? Så kan ju inte säga att jag sett resultatet än men magen är bra osv.
    Hon får athletic för att hon behöver få i sig extra energi då hon blir alldeles för smal av bara sensitive, för att hon ska hålla en bra forn på de fodret måste hon få väldigt mycket och då är de bättre att byta foder. Men skulle hon bara få athletic så skulle de bli för mycket energi, därför blandar jag.
    Sedan så brukar man ju alltid öka med små mängder när man byter foder, men har kunnat öka till30% på 2 dagar, de har vart precis lagom. Inga problem alls, skönt! Ibland kan de ju bli ett helvete med byte av foder om hundarna är känsliga.
Idag blev de dragträning 07.00. Träningsverk i röva? Yes.
   
 
Picture
En vecka till har gått, jobb jobb jobb & såklart hundträning. Fick förlängt på jobbet så ja är sjukt glad. Sedan taggar jag galet för 3v på hundskolan, med start den 12(?)! KulKulKul!
    Fick lön idag. Vad är de första man gör? Jo man köper hundfoder! Och några ben till Evas hundar ;). Hon är ju så snäll och hjälper mig med träningen.
   Veckans träningssaker att tänka på va: #Kolla upp i fritt föl, lättare sagt än gjort haha. #Skit i hundens pip. #Gör mer vänstersvängar. #Belöna alltid utåt för att få bort att hon tränger. #Träna ställande.u gång separat från de andra momenten, tex läggande.u gång.# Öva på apporteringen med ickte "tuggvänligt" föremål.# Låt henne inte alltid hoppa över hindret för att få mer stadga.
    Ja de va lite av de, har tänkt på de mesta innan men har tänkt extra mycket på de i veckan. Hopp över hinder har vi dock inte hunnit mä. Men ställandet.u gång, pipet, apporteringen osv  har blivit bättre tycker jag! Så jag är nöjd. Blir att träna med Eva på sönda, då är de upp till bevis! Haha nä då, men de är bra att ha någon som kollar, ser saker man själv inte ser från "förarsidan", ger en lite andra tankar, lugnar ned en osv. Haha kan behövas ibland..

Helg

7/22/2012

1 Comment

 
Picture
Fick till en ganska bra bild iaf haha
Hunnit med massa i helgen! Så gött. Igår övningskörde jag lite och fick en ny kompis -Nikon D5100.  Himla behövlig polare dedära, ska bara lära mig hur den funkar haha..
    Idag gick ja upp 07. Galet. Skulle ut med Della innan jag skulle dra mig till Eva. Passade på att tärna lite också, Della va massa mä duktig! Men sedan gick nått snett så...Träningen med Eva vill ja inte ens tänka på, tar med mig alla bra tips och lämnar den träningen bakom mig, så dåligt gick de. 
     Så sjukt tacksam för att hon hjälper till, man blir liksom blind och lite insnöad när man inte har nån att diskutera med!
    Efter alla lk 1 moment blev de valpgos! Kommer bilder på dom nästa vecka^^
    När jag hade skämts tillräckligt över Della, skämt å sido... Så drog jag och 2 barndomsvänner och badade(läs: Della badade och vi kollade på). Hon fick va i lina igen, men snart så ryker den(: Hon tyckte iaf att de va sjukt kul, frågar man henne så ska man helst göra magplask och flyga så långt som de går.
    Har gjort en del mer i helgen men whatever.

Picture
Tagen av Klara Hemlin. Klicka på bilden för att komma till hennes gryyma fotoblogg;)
 
Picture
Vid denna tiden va jag ute och körde drag med Della, intervaller. Alltid lika gött med träning innan jobbet. Börjar faktiskt komma in i de;) Varje dag är de upp sjukt tidigt och göra hunden lite nöjd. Ibland drag, ibland lydnad, ibland spår, ibland bara lek och promenad. Har man hund så har man, då ska man lägga tid på den också, om man så ska gå upp 04.00:)
    Vi även på en cykelrunda efter jobbet, imorgon får hon vila kroppen lite och blir bara lydnadsträning eller nått, har inte riktigt lagt upp en plan än men de kommer. I helgen är de dock ut i stora skogen och kämpa bland pinnarna för att bygga lite muskler!

 
Picture
Blev iaf några tävlingstips nedan! Trotts ca 100 besökare så kanske de inte är så många som har tävlat? (: Men är tacksam för de tips ja fått!

Men till saken: har bjussat på lite bilder från hundtjänstskolan. Finns i galleriet! <--snabblänk.
Mer bilder kommer... nån gång ;)

 
Picture
Dedär med tävlingsnerver va de ja... är ganska länge kvar till tävlingen men nerverna börjar redan spöka. Alla moment som måste finslipas? tänk om allt bara går åt helvete? + 10 000 andra tankar som snurrar i huvudet. GAH! De är bara lk 1 vafaan, de är ju inget att vara "orolig" för?! men... någon som har nått bra tips nu inann tävlingen? och när de väl är dags? Alla moment som ska finslipas? Alla tips är välkommna!

 
Mycket bättre träning idag. Ett kort och bra pass, så jäkla skönt att vi kom på fötter efter gårdagens träning som gick käpprakt åt helvete rent ut sagt.
Körde apporteringen för Lk1 men även slät och över hinder, men tränade helt utan krav och gjorde de lätt för att hon skulle lyckas med de hon gjorde och för att vi skulle få en bra träningskänsla. Så nu gäller de bara att de fortsätter att gå bra och att jag planerar träningarna ordentligt. Ska sätta mig och planera morgondagens träning nu. Guut.
Förutom träning så blev de massa bad och bus i havet för Dells, kul tyckte hon! Gulle. Vi har även åkt hem idag så hon har vart och miljötränat lite här och var i stan, alltid behövligt!
 
Picture
Man har jättebra träningar ibland, men då och då måste man erkänna för sig själv att man har sämre träningar. Idag är en sådan dag, allt gick kanon i början, men när ja började irritera mig lite för mycket på hennes lilla pip hon gör ibland när hon sätter sig fot efter platsliggningen så började allt gå sämre. Hon blev pipigare, hon tuggade mer på apporten, hon va helt enkelt allmänt förvirrad och ofokuserad. Vilket är mitt fel som att jag(omedvetet) blir mer irriterad, otydlig, vimsig osv när jag får dåligt tålamod, givetvis är de något jag jobbar på och de blir ju såklart bättre men a... Jag avbröt givetvis träningen, tog mitt lilla block och skrev ner hur momentet ska se ut, vad våra stora och"små" problem är, varför problemen finns där och vad jag ska göra för att lösa dem. Tog mig en riktig funderare och tror att jag "har kommit på fötter" igen. Vi får se, ska ta mig en lååång runda med Della nu och fundera lite till och lägga upp en plan inför morgondagens träning.
    Förövrigt så har Della hängt med på en cykeltur till centrum här vid havet och fått miljöträna lite, kul tyckte hon! Duktig tjej.
    Igår körde vi lite drag, gick svin bra! blir mer träning i veckan!