Picture
Lovade några att lägga ut lite bilder från kurserna. Har inte hunnit lägga över och fixa med bilderna innan, allt är inte klart än heller. Men här kommer några bilder från förra veckans kurser!
    13 timmar jobb idag, varav några på hundskolan. Har vart galet kul idag! Valp, agility, lydnad och allmänlyd. Hoppas på att jag är tillbaka snart!
    Nu ska jag packa allt som ska med till Tjeckien, 13.00 imorgon rullar vi men ställer klockan på alldeles för tidigt. Är så konstigt att åka dit när min hundvärld krockar med deras, är verkligen annorlunda, spec på landsbygden. Men men. dags att ha lite kvalitetstid med den lilla innan läggdags!
(Klicka på bilderna för full storlek och bättre kvalité)

 
Picture
Blev inget skjutet igår, trotts att djuren setts på platsen varje dag. De enda vi såg när vi började smyga runt va en hare, men den fick gå! Va ju i huvudsak bock och räv vi skulle jaga.
Men som att lo har setts i området så är de väldigt troligt att den precis skrämt bort rådjuren,surt va de men så äre!.

 
Picture
Dirre efter jobbet igår satte jag mig på tåget till Västerås. Della fick hänga med men lillen fick stanna hemma och vila.
Väl här blev de drag idag och nu väntar lydnadsträning innan Kevin kommer hem från jobbet så vi kan börja ladda inför kvällens jakt. Hoppas på att de blir nått men magkänslan säger att de blir ännu en jakt utan resultat. Men de visar sig!
Nu säger iaf magkänslan att vi kommer få ett bra träningspass!

 
Picture
Gammal,- inte så bra bild. Men funkar att fylla ut med ;)
Igår va de 13 h jobb, igen. Galet. Gick upp vid 04 för att gå ut med hundarna, Della provade även sin nya väska som jag är helt nöjd med! De märktes på henne att hon kom in i sitt working mood. Kul!
På kvällen va de 4 kurser. Kulkulkul! För valparna va de "skogslektion". De provade på olika aktiveringsövningar osv som man kan ha nytta av både i aktiveringsyfte men också i "allmänlydnaden". Detta kurstillfället är verkligen de roligaste! Många skratt, enligt mig från både ägare och hundar ;)
    Väl hemma igen, vid halv 11 (?) på kvällen, så va tog jag den grå och cyklade en sväng. På vägen stannade vi och körde ett kort men sååå bra lydnadspass! Hon va klockren på dom momenten vi körde. Shit va hon imponerade på mig! Hon brukar dessutom vara litelite mörkrädd och med tanke på de + att vi va på ett helt nytt ställe i centrum så borde de inte gått så bra som de gjorde haha men good dog!
     Skråll va också good dog igår. Hon har haft så svårt med slalom, men igår så gjorde hon de så klockrent och helt självständigt! Yeees!

Nu- Slamon träning och lydnadsträning!


 
Picture
Igår-  promenad i slottsskogen med Sandra som ska passa Della snart, och såklart hängde hennes hund med! Blev massa bra miljöträning för Della, hon va så duktig på hemvägen! Stjärnan.
    Men innan de va hemgång blev de massa bus i rastgården med Gibson och 2 andra hundar i form av valp och en ettåring.
  
Idag- Ännu mer miljöträning för Della! Men i Ullared denna gången. Hon skötte sig bättre än förväntat, både när jag va med och när mamma passade henne. Hon tyckte la att de va dags att sluta vara så mammig nu, de är ju trotts allt hennes 3årsdag.
    Blev även ett mycket kort men ändå bra lydnadspass utanför Ullared, lite ställanden och lite halter osv. Duktig hund.
    Blev inte så mkt hundsaker på Ullared, trotts att dom har hur mycket som helt nu. Tycker att de mer är för mindre hundar eller hundar som inte har sönder saker så lätt. Det är mer små bollar osv som inte räcker till Della. Varken i storlek eller hållbarhet. Skrållan leker ju inte med leksaker så va ingen mening att leta efter något till henne, tyvärr. Hon har 2 saker som hon kan leka med men allt nytt jag köpt skiter hon i så lägger hälldre pengarna till henne på att köpa nått som hon tycker om(: Annars hade dom bäddar, godis, foder, borstar, burar osv till hundarna.
    Va förresten en gubbe som låst in 2 hundar i sin bil. Så gick till kundtjänst för att få tag på han innan hundarna dog av värmeslag, dom hade verkligen panik där. Idiot säger jag bara! Först gick han bara till bilen och vände, men när vi hotat med att knacka rutan på bilen och ta ut hundarna så körde han iväg. Han körde utanför området men jag ber till gud att han inte gjorde samma sak igen. Folk tänker verkligen inte ibland.



 
Klicka på bilderna för att få full storlek.
Picture
Fokus på nästa hinder? jo!
Picture
Agility
Picture
Ett av många duktiga ekipage.
Picture
Paus på agilityn.
Picture
Genomgång på valpkursen
 
Picture
Finns i grön, blå & röd.
Fick ta en dag ledigt från jobbet och va hemma med 2 kassa hundar, mindre kul. Båda är pigga och glada iaf! Men men...Della hade iaf nog bara nått som fastnat i halsen som inte ville ge sig, men man vet ju aldrig. Men den andra hunden går på antibiotika igen..
    Har kollat runt på hundsaker hela dagen, och lite annat som har med hund och framtiden å göra men de avslöjar jag inte än på ett tag!;)
    Hittat massa.... Vill ju ha hurttas täcke som ja skrev om tidigare, vill ha ett back on track täcke och massa mer. Men jag vill ha en kjövjeväska också! En bra sådan! Visst kan man få en för 200 kr, men jag vill inte ha sönder min hund och belasta den fel eller ha en väska som inte håller. Så Ruff wear it is!
    Den verkar så bra, de är ju nästan som en Y-sele. Den är verkligen stabil och verkar vara riktigt bekväm för hunden vilket är de viktigaste, men dessutom är den snygg! tycker jag iaf haha.

Beskrivning:
"Ruffwear Approach Pack är en klövjeväska för dig som ställer höga krav, använd den för träning eller motion för din hund
    Approach Pack är tillverkad av kraftig nylon. Mycket bra packsystem som sitter på en stoppad 'Comfort-fit Webmaster' sele med 5-punkts justering för bra passform för alla hundar.
    Approach Pack har ett handtag på ovansidan om hunden behöver hjälp vid tuffare passager.
    Med flera smarta detaljer som vattentätta dragkedjor, reflex detaljer så hunden syns även i mörker"


Den har allt! Den är dyr men har verkligen de jag vill ha, kan ha den på hunden när jag åker från skolan i Värmland till Götet, kan ha den i skogen och kan ha den vid vandring. Hur bra är de inte att man kan hjälpa hunden med hjälp av handtaget? De är ju hur bra som helst! Men de jag gillar mest är passformen, dom har tänkt på allt. Så ska nog ta och beställa denna snart så Della får hjälpa till att bära lite när vi åker till Västerås, så praktiskt. (haha)

Hittade denna en blogg som gjort ett fint inlägg om min blogg, blev helt överraskad! Klicka HÄR.
Zorram-Hundbloggen

 
Picture
Per Jensens nya bok!Spännande!
Va på föreläsning igår. Det var Per Jensen som föreläste, han bar bla skrivit boken som jag hade i skolan när jag läste etologi så jag hade höga förväntningar på föreläsningen.
    Föreläsningen heter "Hundens språk och tankar". Jag trodde att den skulle handla mer om hundens egna språk, men hoppades på att de skulle vara mer avancerat och hoppades att jag skulle få lite mer funderingar osv. Föreläsningen upnådde mina förväntningar och mer där till.
    Det handlade mer om hur vi avlat fram de hundar vi har idag, och de mer än att hunden bara kommer från en varg. I stora drag handlade allt han pratade om om vetenskap, alltså the real deal. Inget någon har hittat på och inga tester som är halvbra. Detta va vetenskap på hög nivå!
   
Han pratade mycket om inlärning och hur hunden läser människan språk, och har lärt sig detta genom avel. Hur hunden faktiskt har lärt sig att kommunicerar med oss, och detta inte genom inlärning! Utan avel. Ska inte nämna alla test han tog upp men detta bygger då på noggranna tester på hundar och vargar som är uppväxta som hundar. Vargarna och hundarna skiljer sig enormt mycket från varandra när det säller att förstå vårat språk. Vår närmaste släkting- schimpanser, hade också mycket sämre egenskaper när det gäller att förstå människans språk, med språk menar jag kroppsspråk. tex vad vi menar när vi pekar på saker. Hunden va helt klart överlägsen när de gäller att kommunicera och vilja samarbeta med oss i situationer som den själv inte kan lösa.
    Han han mer väldigt mycket på dom timmar han föreläste och hoppas verkligen att jag får gå på någon av hans föreläsningar igen, han hade väldigt bra tankar och visade väldigt bra faktagrund till saker och ting. Men hans egna funderingar och tankar va också väldigt bra tycker jag, väldigt klok och framförallt logisk.


Hundens språk och tankar


"Under senare år har forskningen formligen exploderat kring hundens ursprung, hur den tänker och känner, samt hur den kommunicerar med människor och andra hundar. En garanterat fascinerande föreläsning där det står klart att de flesta underskattat hur mycket hunden förstår och klarar av. Det har också stor betydelse för synen på hur vi ska behandla hunden när vi t ex tränar. " - Per Jensen
Klicka Här för att komma till Pers hemsida.

SSM i IPO- Klicka HÄR för att de Dellas fars resultat.


 
Picture
Börjat kolla på lite täcken med tanke på värdet som börjar bli lite för blött. Hittade ett från hurtta. "Storm munkjacka" verkar ha allt de jag vill ha!
    Visst gör de inte nått att hunden blir lite blöt, men är man ute i 2 timmar i spöregn och inte har tid att torka av hunden hemma innan man ska iväg så kan de vara skönt att inte hunden är så blöt, man sparar tid! Kan ju träna den tiden som tar att torka henne, för torka henne måste jag, annars har jag en sjö i lägenheten.

Hurttas beskrivning:

Storm munkjacka är en praktisk, lättanvändbar och synlig regnrock som du snabbt klär på när vädret överraskar. Du är klar för regnväder på endast 30 sekunder! Den skyddande modellen täcker hundens rygg och huvudparti. Huvan kan regleras så att den passar hundens huvud och hålls på plats även när hunden rör sig. Du kan packa in rocken i en liten ficka där den transporteras behändigt och hålls ren. Produkten är tillverkad i ett lätt ripstop-material som laminerats med en vattentät Houndtex-skyddshinna som andas. Storm munkjackan passar utmärkt för hundutställningar, vandringar, utflykter och andra utomhusaktiviteter. Regnrocken är försedd med en infolapp i nacken som du kan skriva ägarens telefonnummer på.

De som är fetstilt är de jag vill ha i ett täcke, så ser ut som att jag får ta och investera och köpa detta täcket när lönen rullar in den 27.
    Frågan är bara vilket färg man ska ha? Rosa är helt uteslutet, hon har en gul reflexväst som är snygg men tror att hon skulle passa i orange... hm.


 
Picture
Dagen har vart galen, igen. Försöker att inte påminna mig själv om att det är helg, och att vår dag började 06 .30. Och försöker att intala mig själv att jag inte är så som alla säger, att jag lägger all min tid på hundarna. Men de är nog så att jag gör de, iaf nästan all tid jag får över. Och jag trivs med de.
    Idag levererade Della guld på träningen med Eva, la man ihop allt skulle de bli ett 1:á pris. Hon va kanon, helt galet bra. Nästan allt föll på plats och hon gjorde mig så jävla stolt, stolt över att vi bara blir bättre och bättre. De är nu vi pissar på alla som sa att jag inte skulle ha schäfer för att jag inte skulle klara av de.